Nycklar

Så här hanterar vi nycklar till lägenheterna. Observera att om inflyttningsdagen infaller på en lördag, söndag eller annan helgdag är nästkommande vardag inflyttningsdag, om inget annat är uppgjort.

Utkvittering av nycklar när du flyttar in

När du flyttar in hos Grums Hyresbostäder AB ska du kvittera ut nycklarna på vårt kontor. Du har rätt att tillträda bostaden från och med klockan 12.00 på inflyttningsdagen. Vid utkvittering av nycklar ska följande uppvisas:

  • Kvitto att hyran är betald
  • Legitimation
  • Fullmakt - om anhörig kvitterar ut nycklarna

När du flyttar ut

Samtliga nycklar till lägenheten måste lämnas tillbaka den dagen du flyttar ut, även nycklar till motorvärmare, tvättstuga, bokningscylinder, bokningskort till tvättstuga, timloxkort och förråd om sådana är utkvitterade. Titta på nyckelkvittot som du fick vid din inflytt.

Lämnar du inte in alla nycklar och kort med mera som du har kvitterat ut blir du ersättningsskyldig för det som saknas och/eller eventuellt cylinderbyte.

Har du tappat bort en nyckel till din lägenhet måste vi göra ett cylinderbyte när du flyttar. Om du vet med dig att du saknar en nyckel till lägenheten är det bra om du meddelar detta till oss innan utflytt.

  • Låscylinderbyte + 3 stycken lägenhetsnycklar: 1 830 kronor
  • Nycklar: 400 kronor styck
  • Tvättstuga, bokningscylinder + 2 nycklar: 530 kronor

Extranycklar

För att minska risken att andra än du/ni som bor i lägenheten ska få tillgång till lägenhetsnycklar ska eventuella extranycklar beställas genom hyresvärden.

Har din nyckel gått av är det viktigt att du sparar båda delarna av nyckeln. Vi behöver båda delarna för att kostnadsfritt kunna göra en ny nyckel till dig. Saknas någon av delarna tillfaller kostnaden dig som hyresgäst.

Uppdaterad: 2024-05-28

Se även

Navigera vidare