Flytta ut

När du ska flytta är det mycket att hålla reda på. Här hittar du råd och tips inför flytten.

Uppsägning av lägenhet

Uppsägningen ska göras skriftligen och lämnas till Grums Hyresbostäder AB. På baksidan (nedre delen) av ditt hyresavtal finns en ruta för uppsägning som du skriver på. Kom ihåg att skriva i ditt telefonnummer och nya adress.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är 3 kalendermånader. Vid byte av lägenhet innom GHAB eller vid dödsfall är uppsägningstiden 1 kalendermånad, om så önskas.

Exempel: Du måste säga upp dig senast den 31 januari för att få räkna februari, mars, april som uppsägningstid.

Visning av lägenhet

Under uppsägningstiden kan du bli kontaktad av bostadssökande som vill titta på din lägenhet. Ni kommer själva överens om tidpunkt för det.

Besiktning av lägenheten

När du flyttar ut görs en besiktning där vi kollar flyttstädning och gör en bedömning av lägenhetens skick. Det är bra om du kan vara med under besiktningen.

Elabonnemang

Grums Hyresbostäder AB anmäler din avflytt till Fortum-Ellevio. Du behöver endast anmäla din avflytt till din elleverantör om du har en annan elleverantör än Fortum-Ellevio.

Städning

Vid uppsägningen får du information och tips om vad du ska tänka på vid exemplvis städningen. Tänk på att städa ordentligt efter dig. Får du anmärkningar på städningen så debiteras du kostnaden för att städa lägenheten.

Nycklar

Samtliga nycklar, bokningscylindereller bokningstag (tvättstuga) ska lämnas till Grums Hyresbostäder AB senast klockan 12.00 på avflyttningsdagen. Lämnar du inte tillbaka alla utkvitterade nycklar måste vi göra ett cylinderbyte och du debiteras för kosnaden. Mer information och kostnad för detta hittar du på sidan:
Nycklar

Uppdaterad: 2024-05-28

Kontakt

Anna Kihlström
Uthyrningsansvarig
0555-422 80 växel / val nummer 2
anna.kihlstrom@grums.se

Linnéa Nilsson
Kund- och marknadsansvarig
0555-422 80 växel / val nummer 3
linnea.nilsson@grums.se

Navigera vidare